Sepetinizde Ürün Bulunmamaktadır.


Yeni Yemek Kitabı

Yeni Yemek Kitabı

Yeni Yemek Kitabı

0/10 - 0 Kişi FAVORİLERİME EKLE
Yazar: Kolektif
Yayınevi :

Çiya Yayınları

  • 60 TL ve üzeri alışverişlerinizde kargo bedava!
  • ISBN: 9786056170973

Her devrin “yeni”si zamanının muktediridir. 19. yüzyıl İstanbul mutfağında kebapların, dolmaların, helvaların pilavların yanında turta, rozbif, puding gibi “alafranga” yemeklerin yer aldığı Yeni Yemek Kitabı, adından da anlaşılacağı gibi gününün mutfak akımını yansıtan “yeni” kitaplardan biri.

 

İlk kez 1880 yılında yayımlanan eserin yazarının kim olduğu bilinmiyor.  Geleneksel yemek çeşitleriyle alafranga mutfağın bir araya geldiği kitabın önsözünde, tariflerin dönemin meşhur aşçılarının İstanbul konaklarında yaptığı yemek tarifleri olduğu belirtilir. Yeni yemekler kadar geleneksel Osmanlı mutfağının özelliklerini yansıtan pişirme teknikleri ve malzemelerin de yer aldığı Yeni Yemek Kitabı, orijinal metinleri, çeviri yazısı ve sadeleştirilmiş hâliyle yüzyıllar öncesinden günümüze uzanan çok önemli bir kaynak.

 

“Her şey mürur-ı zamanıyla tebdîl olduğu gibi yemeklerin tertîbleri dahi şimdiki zamanda bundan yirmi otuz sene mukaddem olanlara bakarak hayli tebdîlât vukû’ bulmuştur. O sebep içündür ki bu kitabın neşrine mübâşeret etmişizdir.”

 

(Tanıtım Bülteninden)

 

 

Sadeleştiren: Özge Samancı 

 

 

Hamur Tipi : 2. Hamur

Sayfa Sayısı : 160

Ebat : 16 x 24

İlk Baskı Yılı : 2017

Baskı Sayısı : 1.Basım

Yorumlar 0

Henüz yorum yapılmadı!