Sepetinizde Ürün Bulunmamaktadır.


Boşnak Yemekleri

Boşnak Yemekleri

Boşnak Yemekleri

5/10 - 3 Kişi FAVORİLERİME EKLE
Yayınevi :

İnkılap Kitabevi

Standart Teslimat
20 - 22 Eylül
* 75 TL üzeri bedava!
  • 75 TL ve üzeri alışverişlerinizde kargo bedava!
  • Barkod: 9789751024169


Kahvaltılıklar, Çorbalar, Yemekler, Börekler, Tatlı ve Kekler başlıklarıyla toplam 96 tarif.Boşnaklar için yemek kültürü önemlidir.Büyük davetler düzenlemekten,piknik yapmaktan çok hoşlanırlar.Bu pikniklere teferiç denir.Teferiç'de çeşit çeşit yemekler hazırlanıp yapılır.Büyük davetler olmasa da,Boşnaklar için ailenin bir arada yemek yemesi çok önemlidir.Boşnak yemeklerinin ilk sıralarını;börekler ve etli yemekler oluşturmaktadır.Yağ olarak tereyağ kullanılır.Susam yağı ve kuyruk yağı da kullanılır.Boşnak yemeklerinde tıpkı Osmanlı mutfağında olduğu gibi etli yemeklere sirke konur.Eskiden baklavanın cevizine de tarçın konurmuş.Ama nedense sonraları konmaz olmuş.Boşnak yemeklerini annemden öğrendim.Bulduğum yemek tariflerini önce denedim.Diğer bildiğimiz,yaptığımız yemeklerin ölçüleri yoktu.Onları da ölçülü hale getirdim.Yemeklerden bir kısmının unutulmaması ve devam ettirilebilmesi için bu kitabı yazmaya karar verdim.

Selma Peşteli



Sayfa Sayısı: 192

Baskı Yılı: 2006


Dili: Türkçe
Yayınevi: İnkılap Kitabevi

Sayfa Sayısı : 192

İlk Baskı Yılı : 2006

Dil : Türkçe

Yorumlar 1

Yeni nesiller için güzel bir kitap.

Kitaptaki tariflerin %90'ını annem biliyormuş, yinede mutfakta bir köşede duracağı için çok mutluydum. Kitabı aldığımın 2. günü sayfaları kopmaya başladı. Belkide benim şansızlığım. Ama sayfaları kapaktan ayrıldı hep.

29.01.2014

x

İnternet sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz ve internet sitemize yapacağınız ziyaretleri kişiselleştirebilmek için çerezlerden faydalanıyoruz. Dilediğiniz halde çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz. Detaylı bilgi için tıklayınız