Latife Hanım’ın hayat hikâyesi
Türkiye’nin kadınlarının hikâyesidir.
O, artık siyah beyaz fotoğraf karesindeki unutulmuş kadın değil, trajediye dönüşen benzersiz bir aşkın da kahramanı. Zekâsıyla, fikirleriyle, piyanoda çaldığı ezgilerle Mustafa Kemal’i büyüleyen “İzmirli Kız”, Sorbonne’da hukuk okuyan, kadınların medeni ve siyasi hakları için yılmadan çalışan, modern Türkiye’nin yaratılmasında önemli bir rol oynayan, çağının cesur öncüsü.
Evliliği süresince eşinin yaveri gibi çalışan Latife Hanım kadınların adım bile atmadığı TBMM’ye seçilmiş bir mebus sıfatıyla girmek için mücadele verdi. İki buçuk yıl süren evlilikleri noktalanınca, entelektüel ve siyasi kimliği ile Türkiye’deki değişimin habercisi olarak izlenen Latife Hanım unutuldu.
Mustafa Kemal Atatürk - Mücadelesi ve Özel Hayatı ve Halide Edib kitaplarının yazarı İpek Çalışlar’ın kaleminden Latife Hanım yayımlandığında büyük bir yankı uyandırdı ve PEN Yazarlar Derneği Duygu Asena Ödülü’nü aldı.
Gözden geçirilmiş yeni baskısıyla, tamamı belgelere dayanarak titizlikle hazırlanan bu biyografik eser aynı zamanda Türkiye’nin kadınlarının hikâyesi.
(Tanıtım Bülteninden)
Hamur Tipi : 2. Hamur
Ebat : 15 x 23
İlk Baskı Yılı : 2019
Baskı Sayısı : 1. Basım
İpek Çalışlar'ın belgelere dayandırarak Atatürk'ün ve Latife Hanım'ın ilişkilerini özel hayatlarına saygı duyarak anlatımı çok etkileyiciydi. Adeta bir aşk romanı okudum ama baş karakteri Ata'mdı. Ellerinize sağlık İpek Hanım
25.01.2021
Mustafa Kemal Ataturk'un cok farkli bir yuzunu gordugumuz, Latife Hanim'in ne kadar guclu bir kadin oldugunu anladigimiz, muthis bir ask hikayesi. Ulkemizin durumu da bir o kadar titizlikle aratirilip sunulmus. Kesinlikle okunmasi gereken bir kitap.
29.12.2020