Sepetinizde Ürün Bulunmamaktadır.


Pıh Bir Eylem
Pıh Bir Eylem

Pıh Bir Eylem

0/10 - 0 Kişi FAVORİLERİME EKLE
Yayınevi : Gram Yayınevi
Standart Teslimat
19 Ocak - 22 Ocak
* 125 TL üzeri bedava!
  • 125 TL üstü standart teslimatlı siparişlerde kargo bedava!
  • Barkod: 9786056475634

Pıh Bir Eylem Kitap Açıklaması


"Kavram, dokunuşlananı anlatanın dokunulan oluşuyla sığara düşen sığınamayışlık kanırtısı; göğüsten yüreğe usul, yokben'den değilben'e uzanış; kaburgasal engel paranoyası.
Göz seyreder ve seğirir.
Gözü seyirir adamın. Odalarında otalanmaktadır."

"...koku?
Bir leş kokusu geliyordu burnuna; çürümesinin engellenişinin direncini yitirmesiyle geçen süreyi tela? etmek istercesine bir bozunumun kokusu. Yanmakta olan bir kısmının acılar içindeki cıyırtısı. Et bağırır mı?


'Yemek hazır!' diye bağırdı kadın. Karıncalar vardı her yerde. Karıncalar, karıncalar, karıncalar..."


"...Sanki etim ağzında kalmış gibi suskun, susabilirmişçesine, kovmuşsun gibi ben gitmişim, gibi ayrılmışız, sanki girebilmişiz bedenlerimize, ıssızlarımıza, boşluklarımıza, derine, derimize, sanki sana, oraya, oradaymışım, bir süre orada bulunmuşum da yemişiz birbirimizi..."


Karanlığını ve en az evi kadar darmadağınık, bölük pörçük belleğini ve kafasındaki bütün benleri içinde taşırken oradan taşan ve dağılan her şeyi; cızırdayan ampulleri, komşu boğurtularını, kente karışmayı ve ondan kaçmayı, pandomim yapan bir kadını ve eylemlerini, elbette hep eylemleri; ellerin inip kalkmasını ve soluk alış verişleri, yürümeyi, oturmayı, konuşmaları kuran, sürekli kuran, yeniden kuran Bay T. ve onun etrafını kuşatan diğerlerinin eylemsel ve varoluşsal hikayesi.

Yazar, Çıldırı'yla çıktığı yolda kelimelerin ve görüntülerin altını kazmaya devam ediyor.

(Tanıtım Bülteninden)



Sayfa Sayısı: 144

Baskı Yılı: 2014


Dili: Türkçe
Yayınevi: Gram Yayınevi

İlk Baskı Yılı : 2014

Dil : Türkçe

Yorumlar 0

Henüz yorum yapılmadı!

x

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.