Sepetinizde Ürün Bulunmamaktadır.


Şifalı Bitkiler Ansiklopedisi

Şifalı Bitkiler Ansiklopedisi

Şifalı Bitkiler Ansiklopedisi

Ev İlaçları - Şifalı Sular - 4000 Yıllık Reçeteler

0/10 - 0 Kişi FAVORİLERİME EKLE
Yayınevi :

Türkmen Kitabevi

Hızlı Teslimat
31 Ekim
Standart Teslimat
02 - 05 Kasım
* 100 TL üzeri bedava!
  • 100 TL üstü standart teslimatlı siparişlerde kargo bedava!
  • Barkod: 9786054259274


Bu kitap, insanların 4000 yıldan beri başvurduğu tedavi yöntemlerini ve şifalı bitki reçetelerini derleyen bir ' MATERIA MEDICA ' dır. Şifalı bitkilerin etkileri, faydaları, zararları - geçen yüzyıllar içinde - insanlar tarafından öğrenilmiş; böylelikle de folklorik bir bilgi birikimi meydana gelmiştir.

Günümüzde de yaşlıların, halk hekimlerinin, aktarların, baharatçıların tavsiyeleriyle bitkisel tedavilerin devam ettiği görülmektedir. Terkibi, üreticisi tarafından açıklanmayan, her derde deva olduğu söylenilen ilaçları satanlar da çoğalmıştır.

Şifalı bitkileri ilaç olarak kullanmak isteyenler, şunu kesinlikle unutmamalıdır.:

Bir ilacın - ister sentetik, ister bitkisel, isterse hayvani olsun - etkili olabilmesi için, önce bu ilacı kullanacak kişinin hastalığının doğru teşhiş edilmesi şarttır. Bunu yapacak olan da Hekim'dir; ilacı yazacak olan da O'dur.

Hasta önce hekime gidecek; hastalığının teşhisini o koyacak, kullanacağı ilaçları o yazacak. İşte bu noktadan sonra, yine hekime sormak kaydıyla, bitkisel ilaçlar kullanılabilir.

Bu kitapta;

* 368 hastalık tanımlanmış; şifalı bitkilerle, şifalı sularla tedavileri ve günümüzde de geçerl olan öneriler derlenmiştir.
* 4100 reçete
* 77 Kaplıca ve İçme
* Tedavide kullanılan 52 madde
* 380 bitki ( tıbbi bitki, meyve, sebze ve hububat )
* 94 şifalı bitkinin renkli resimleri vardır



Sayfa Sayısı: 633

Baskı Yılı: 2010


Dili: Türkçe
Yayınevi: Türkmen Kitabevi

İlk Baskı Yılı : 2010

Dil : Türkçe

Yorumlar 0

Henüz yorum yapılmadı!

x

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.