Sepetinizde Ürün Bulunmamaktadır.


Temel Beslenme ve Diyetetik

Temel Beslenme ve Diyetetik

Temel Beslenme ve Diyetetik

0/10 - 0 Kişi FAVORİLERİME EKLE
Yazar: Kolektif
Standart Teslimat
21 - 24 Şubat
* 100 TL üzeri bedava!
  • 100 TL ve üzeri alışverişlerinizde kargo bedava!
  • Barkod: 9789752776142


Temel Beslenme ve Diyetetik

  • Temel Beslenme ve Diyetetik Kitabı, beslenme ve diyetetik bilimi alanında yayınlanmış en son bilimsel yayınlardanyararlanılarak konusunda uzman kişiler tarafından hazırlanmıştır.
  • Bilimsel makalelerden ve pratik bilgi ve uygulama örneklerinden oluşan bir kitap olarak önemli bir boşluğu doldurur niteliktedir.
  • Kitap, özellikle üniversitelerin Beslenme ve Diyetetik Bölümlerinde öğrenim gören öğrenciler için önemli bir temel ders kitabı olarak kullanılabilecek olmasının yanı sıra pek çok alanda görev yapan değerli meslektaşlarımız için de önemli bir başucu kitabıdır.
  • Beslenme ve diyetetik alanı ile ilgilenenlerin bir kaynak kitap olarak kullanabilecekleri nitelikte müfredatla uyumlu bir yayındır.

    İçindekiler:
    1. Beslenme ve Diyetetik: Tarihçe
    2. Besin Ögelerinin Vücuttaki Fonksiyonlarına Genel Bir Bakış: Yeterli, Dengeli ve Sağlıklı Beslenmenin Temel Özellikleri
    3. Bireylerin Beslenme Durumlarının Belirlenmesinde Kullanılan Yöntemler
    4. Günlük Tüketilmesi Gereken Besin Miktarları ve Beslenme Rehberleri
    5. Et ve Süt Üretim Tekniklerinde Yaşanan Değişmeler, Beslenme Düzenimize Yansımaları
    6. Dünyada Üretilen Sebze ve Meyve Çeşitliliği, Kullanım Alanları ve Besin Değerleri Farklılıkları
    7. Dünyada Kullanılan Tahıl Türleri, Ürünleri, Kullanım Alanları ve Besin Değerleri Farklılıkları
    8. Hastanede Yatan Çocukların İzlemi, Hastanın Beslenme Durumunun İncelenmesi
    9. Çocukluk Çağı Tip 1 Diyabeti ve Beslenme Tedavisi
    10. Diyabetli Hastaların Beslenme Durumlarının İzlenmesi
    11. Diyabette Öğün Planlamasında Karbonhidrat Sayımı ve Önemi
    12. Kemoterapi ve Radyoterapi Alan Hastalarda Diyet Tedavisi İzlemi
    13. Renal Yetmezliği Olan Hastaların Beslenme Durumlarının İzlenmesi
    14. Son Dönem Karaciğer Yetmezliğinde Beslenme Durumunun Saptanması
    15. Bariatrik Hastaların Diyetlerinin İzlenmesi
    16. Özel Durumlarda Beslenmede Temel Yaklaşımlar
    17. Toplu Beslenme Servisi (TBS) Yapılan Kurumlarda Diyetisyenin Görev ve Sorumlulukları
    18. Menü Analizi ve Güncel Yaklaşımlar: Menü Mühendisliği
    19. Toplu Beslenme Sistemlerinde (TBS) Oluşan Katı Atıklar ve Yönetimi
    20. Hastane Yiyecek-İçecek Hizmetleri ve Hastane Malnutrisyonundaki Rolü
    (Tanıtım Bülteninden)



    Sayfa Sayısı: 506

    Baskı Yılı: 2015


    Dili: Türkçe
    Yayınevi: Güneş Tıp Kitabevleri

    İlk Baskı Yılı : 2015

    Dil : Türkçe

  • Yorumlar 0

    Henüz yorum yapılmadı!

    x

    İnternet sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz ve internet sitemize yapacağınız ziyaretleri kişiselleştirebilmek için çerezlerden faydalanıyoruz. Dilediğiniz halde çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz. Detaylı bilgi için tıklayınız