Gazeteci Defne Kaman bir yaz akşamı bindiği vapurda arkasında
hiçbir iz bırakmadan kaybolur. Onu aramakla görevli Komiser Ali Ümit ile arkadaşı Sahaf Semahat kendilerini aniden tuhaf olaylar ve esrarengiz semboller arasında bulurlar. Bir yandan kendi hayatlarını sakatlayan yasak ve tabulara rağmen ayakta kalmaya çalışırken, kayıp gazeteci Defne Kaman’ın peşinde nefes nefese bir maceraya sürüklenirler.
Buket Uzuner, SU romanında bütün canlı varlıkları eşit değerde
kabul ederek doğayı ve yaşamı kutsayan kadim Türk geleneği
Kamanlık’a (Şamanlık) selam ederken, okurları hem eko-feminist
bir okumaya, hem de 1000 yıl önce Uygur harfleriyle ön-Türkçe yazılmış olduğu düşünülen (Mutluluk Bilgisi) KUTADGU BİLİG ŞİFRESİ ile zihin oyunlarına davet ediyor.
(Tanıtım Bülteninden)
Hamur Tipi : 2. Hamur
Ebat : 13,5 x 19,5
İlk Baskı Yılı : 2012
Dil : Türkçe
Buket Uzuner'i çok severim.Pek çok kitabını okudum. "Kumral Ada Mavi Tuna" bir efsanedir benim için örneğin.SU'yu da aynı keyifle okuyacağımı ve dörtlemeyi tamamlayacağımı hayal ederek almıştım.Kitap güzel, hikaye keyifli. Uzuner'e haksızlık edemem.Ama kalan seriye devam edip, dörtlemeyi tamamlayacak şekilde motive de etmedi beni. Seriyi burada bırakacağım.
01.08.2019
Kitap sizi alıp götürsün istiyorsunuz ama bir türlü kendinizi kaptıramıyorsunuz . Belki biraz daha geçince derken kitap keyif alamadan bitiyor. Bazı konular havada kalmış örneğin sahaf semahatın neden o yaşamı seçtiğine dair bir gizem var sebebini öğrenemiyorsun,sürekli kendini tekrar eden cümleler vs.vb. açıkçası sıkıcı....
01.08.2018
Kutadgu Bilig, doğa ve çevre duyarlılığı. Severek okudum.
22.11.2016