Sepetinizde Ürün Bulunmamaktadır.


Yazınsal Varoluştan Akademik Literatüre Kırmancca - Zazaca
Yazınsal Varoluştan Akademik Literatüre Kırmancca - Zazaca

Yazınsal Varoluştan Akademik Literatüre Kırmancca - Zazaca

0/10 - 0 Kişi FAVORİLERİME EKLE
Yazar: Kolektif
Yayınevi : Vate Yayınevi
Standart Teslimat
18 Ocak - 23 Ocak
* 125 TL üzeri bedava!
  • 125 TL üstü standart teslimatlı siparişlerde kargo bedava!
  • Barkod: 9786052298169

Yazınsal Varoluştan Akademik Literatüre Kırmancca - Zazaca Kitap Açıklaması

Tarihi olarak Kürtlerin dili, tarihi, edebiyatı, inançları, coğrafyası vs. gibi konuları kapsayan ve günümüzde daha çok Kürdoloji ya da Kürt çalışmaları olarak da bilinen araştırmaların geçmişine baktığımızda, bu yazılan yazıların ve yapılan araştırmaların daha çok Kürt olmayan Batılı araştırmacılar tarafından yapıldığını ve kaleme alındığını görmekteyiz. Lakin adı geçen çalışmalar her ne kadar değerli olsalar da, bu çalışmalarda okuyucunun gözüne çarpan ilk belirgin özelliklerden biri kuşkusuz yazarların oryantalist yaklaşım ve bakış açılarıdır.

Söz konusu yaklaşım Kürtlerin tarihi, dili, edebiyatı, inancı vs. hakkında birçok yanlış anlaşılmaya neden olmuştur ve bu yanlış yaklaşımlar günümüze kadar da süregelmiştir. Bu yanlışlar Kürtlerin kendi kültürlerinin farklı alanlarında bilimsel çalışmalar yapmalarının gereksinimini ortaya çıkarmıştır. Bu doğrultuda, farklı nedenlerden dolayı, özellikle Avrupa’ya giden bir neslin içinden ise bu konuda çalışma yapan birçok sima ortaya çıkmıştır. Bu simaların en önemlilerinden biri de hiç kuşkusuz M. Malmîsanij olmuştur.

Bu kitap, M. Malmîsanij hocaya, kendisinin bizzat veya dolaylı olarak yetiştirdiği pek çok akademisyen/ araştırmacıların bir kısmı tarafından hazırlanan mütevazı bir armağandır.

 

(Tanıtım Bülteninden)

 

Hamur Tipi : 2. Hamur

İlk Baskı Yılı : 2020

Baskı Sayısı : 1. Basım

Dil : Türkçe

Yorumlar 0

Henüz yorum yapılmadı!

x

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.