Sepetinizde Ürün Bulunmamaktadır.


Yedikleriniz Davranışlarınız Olur!

Yedikleriniz Davranışlarınız Olur!

Yedikleriniz Davranışlarınız Olur!

0/10 - 0 Kişi FAVORİLERİME EKLE
Hızlı Teslimat
14 Ağustos
Standart Teslimat
15 - 19 Ağustos
* 100 TL üzeri bedava!
  • 100 TL üstü standart teslimatlı siparişlerde kargo bedava!
  • Barkod: 9786058259287

Yediklerimiz davranışlarımızı 3 türlü etkiler; Fiziksel, kimyasal ve psikolojik olarak. Kitap, yediklerimizin hayatımızdaki bu üç düzleme olan etkilerinin analizini yapıyor. Gıdaların ilaç olarak kullanıldığı çağlardan günümüze kadar olan serüvenini inceleyip, geliştirilen yiyecek çeşitleri üzerinden yarın yiyeceklerimiz ya da yememiz için önerilecekler konusunda çıkarımlar gerçekleştiriyor. Kullanılmayan doğal gıda kaynaklarını, lezzeti yaratan tat ve koku olgularını tanımlayarak, manipüle yöntemlerine değiniyor. Antik Çin döneminden beri süregelen bir doğa takviminin, Birleşmiş Milletler ve Unesco'nun sahip çıkmasıyla yeniden yükselişe geçen "24 Güneş Döngüsüne Göre Beslenme"nin Osmanlı tıbbının kökenindeki "Hıltlar Teorisi" ile benzerliklerini ortaya koyuyor. Yemekte kullanılan malzemelerin birbiriyle olumlu ve olumsuz etkileşimlerini örneklerken bunların hormonlarımıza, dolayısıyla davranışlarımıza olan etkilerini bilimsel kanıtlarla veriyor. Gastroturizm trendlerinden Türkiye'deki gastronomi eğitimi anlayışına, Türk mutfağının dünyadaki yerinden tat harmonileriyle lezzet mimarisi oluşturmaya kadar yemeğe ve yemek kültürüne meraklı kitleye yelpazenin farklı noktalarından sıkılmadan okuyacağı bölümler sunarken referanslarıyla, konuyu akademik olarak incelemek isteyen kişilere, dünyaca kabul edilmiş kaynakları aktarıyor.

(Tanıtım Bülteninden)

 

Hamur Tipi : 2. Hamur

Ebat : 13 x 19

İlk Baskı Yılı : 2019

Baskı Sayısı : 1. Basım

Yorumlar 0

Henüz yorum yapılmadı!

x

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.