Kara Güneş ,müzik yolculuğuna 1997'de Ankara'da başladı. O yıllarda Anadolu motiflerini rock,reggae tarzı bestelerle harmanlayan ekip, İstanbul yolculugundan sonra santur,ney,kemence gibi enstrumanları da kullanarak geleneksel tarzla farklı tarzları harmanlayan besteler ve konser performansları yapmaya basladı.
1997'den bu yana bir cok film ve belgesele müzik yapmıs olan Kara Güneş,aynı zamanda sokak müziğinin öncülerinden biri olmus,Anadolu'da ve yurt dışında yaptıkları yolculuklarla müziklerini dinleyenleriyle paylaşmıştır.
Mevsimler Geçti ,albümünde Kara Güneş'in doğu yüzünü, aşık geleneginin etkilsiyle yazılmıs sevda türkülerinin farklı yorumlarını görmekteyiz.Albümde santur,ney,duduk, kemençe, bağlama, ud, tambur, bendir , çello, viyola,keman,saksafon,klarnet gibi farklı kültürlere ait enstruman kullanılmıstır.
Albüm İçeriği
1. | Koyma Beni |
2. | Gel Bana |
3. | Başındaki Yazmayı |
4. | Doğu Ekspresi |
5. | Baharın Dalları |
6. | Diken |
7. | Dolanırım Yollarda |
8. | Esinti |
9. | Dertli Gezdiğim |
10. | Güzelleme |
11. | Diloy |
12. | Yok |
13. | Nazlı Yar |
14. | Şaha Doğru |
Henüz yorum yapılmadı!