Türkiye, resmî tarih algısını nihayet sorgular hale geldi. Ancak tarihe farklı yorumlarla farklı perspektiflerden bakılabileceği henüz yeterince anlaşılmış değil. Belki de bu anlaşılamadığı için, bugün Türkiye toplumunda bu kadar keskin gerilimler yaşanıyor.
Elinizdeki kitap, bugünün önemli meselelerini kökenleri ile birlikte farklı bakış açılarıyla görebileceğiniz bir yol haritası sunuyor. Bunu yaparken de Cumhuriyetin kadınları, gayrimüslimleri, Kürtleri ve dindarları nasıl gördüğünü, ötekileştirdiklerine nasıl davrandığını; açıkçası 'Cumhuriyetin Demokrasiyle İmtihanı'nı ortaya koyuyor.
Alanında uzman ve birbirinden farklı bakış açılarına sahip isimleri okurken, zihninizde yakın tarihle ilgili yeni pencereler açılacak.
İnce Kapak:
Sayfa Sayısı: 376
Baskı Yılı: 2012
e-Kitap:
Sayfa Sayısı: 280
Baskı Yılı: 2012
Dili: Türkçe
Yayınevi: Etkileşim
Kitabı az önce bitirdim.Öncelikle kitabın dili akıcı değil bu yüzden sıkılabilirsiniz belki. Onu söylemekte fayda var ama içerik olarak bakacak olursak dolu dolu bir kitap. Yerli ve yabancı yirminin üzerinde akademisyen ve gazeteci -yazarla soru cevap şeklinde yazılmış ama makale tadında eşsiz bir kitap. Yer yer Osmanlı'ya kadar uzanan demokrasi anlayışı (tabii ağırlıklı olarak Cumhuriyet dönemiyle ilgili), demokrasinin tarihsel gelişimi,darbelerin demokrasiye nasıl etki ettiği, Kürt sorunu, milliyetçilik, laiklik gibi Türkiye'nin mevcut sorunlarına farklı perspektiflerden bakış imkanı sunan bir kitap. Kitabı okurken aceleci davranmamak şart, not alarak okumanızı tavsiye ederim ve mutlaka siz okursanız eğer arkadaşlarınıza da tavsiye etmelisiniz..
20.06.2013