Sepetinizde Ürün Bulunmamaktadır.


Ermeni, Musevi, Rum Evlerinde Pişen Yemekler

Ermeni, Musevi, Rum Evlerinde Pişen Yemekler

Ermeni, Musevi, Rum Evlerinde Pişen Yemekler

8/10 - 2 Kişi FAVORİLERİME EKLE
Yazar: Gülhan Kaya
Yayınevi :

Hayykitap

Aynı Gün Teslimat
19 Eylül (18:00 - 23:00)
Hızlı Teslimat
20 Eylül
Standart Teslimat
21 - 23 Eylül
* 75 TL üzeri bedava!
  • 75 TL ve üzeri alışverişlerinizde kargo bedava!
  • Barkod: 9789752477339

Biz aşure diyoruz, Ermeniler anuşabur diyor; biz kete diyoruz, onlar kata diyor. Biz ıspanak diyoruz, Museviler ıspanaka diyor; biz zeytin diyoruz, onlar azetuna diyor. Rumlar fasulaki diyor, biz kuru fasulye diyoruz; onlar kılıçbalığının pastırmasını yapıyor, biz etin.


 


Üç kıtaya yayılmış Osmanlı kültürü, mutfağını birlikte barış içinde yaşadığı bu halkların mutfağıyla zenginleştirmiş. O yüzden dünyanın bilinen en zengin birkaç mutfağından biri olarak anılıyor. Meyve kurularıyla, baharatlarla pişirilen etler, köfteler, dolmalar, pilavlar, burekas’tan gül böreğine hamur işleri, tarator çeşitleri, mezeden ana yemeğe deniz mahsulü tarifleri, meyve püreleri, hoşaflar,
tatlılar, ezmeler, reçeller, ekmekler… Buyrun komşunun evine!


 


(Tanıtım Bülteninden)


 


 

Hamur Tipi : 2. Hamur

Sayfa Sayısı : 248

Ebat : 15,5 x 23

İlk Baskı Yılı : 2017

Baskı Sayısı : 1. Basım

Medya Cinsi : Ciltsiz

Yorumlar 0

Henüz yorum yapılmadı!

x

İnternet sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz ve internet sitemize yapacağınız ziyaretleri kişiselleştirebilmek için çerezlerden faydalanıyoruz. Dilediğiniz halde çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz. Detaylı bilgi için tıklayınız