











Soframda Anadolu Karadeniz Yemekleri
- Standart Teslimat: 01 Temmuz - 04 Temmuz
Soframda Anadolu Karadeniz Yemekleri Kitap Açıklaması
8 yıllık bir emeğin sonunda ortaya çıkan bu eserler; Türk mutfağı için geçmişten günümüze köprü olurken, gelecek nesillere de bir miras niteliği taşıyor.
Bol yağmur, yeşillik, hamsi, mısır, karalahana memleketi olarak bilinir Karadeniz… Oysa Karadeniz batısından doğusuna kocaman bir kültürler yumağıdır. Bolu'nun tepelerinden Artvin'in şaşırtıcı zeytinlerine dek bir rota izlerseniz tereyağının, kaymağın, tuzun, hamurun her türlü lezzetini tadarsınız. Sütlü erişte, kedibatmaz, melengütçeği, dartı, çullama, çıraklar böreği, buharda pişirilen tavuk hamuru, çöven ekmeği, beyaz baklava, iskilip dolması, kiraz tuzlusu kavurması, fasulye turşusu, mıhlama, hamsili pilav, kuru meyvelerden yapılan kokoç çorbası, tokat kebabı, amasya çöreği, laz böreği.
(Tanıtım Bülteninden)
Sayfa Sayısı: 460
Baskı Yılı: 2015
Dili: Türkçe
Yayınevi: Alfa Yayıncılık
- Kitap Adı Soframda Anadolu Karadeniz Yemekleri
- Fotoğrafçı Şevket Kızıldağ
- Kapak Gökhan Burhan
- Yayın Yönetmeni Mustafa Küpüşoğlu
- Yayınevi Alfa Yayıncılık
- İlk Baskı Yılı 2015
- Dil Türkçe
- Barkod 9786051069500
Yazarın Diğer Kitapları













Yorumlar
Bu ürüne yorum yapmak için giriş yapmalısınız