Olcay Sönmez

Olcay Sönmez
1946'da doğdu. Üniversite öğrenimini Ankara Üniversitesi DTCF Fransız Filolojisi'nde tamamladı. Yirmi yıl boyunca yaşamını sürdürdüğü Fransa'da ve gezip gördüğü çeşitli ülkelerde yeme, içme ve mutfak kültürleri öncelikli ilgi alanı oldu. Türkiye'ye döndüğünde, 1248 yılında kurulmuş, dünyanın en saygın gurme kuruluşu olan Chaine des Rotisseus'ün Türkiye'deki kurucu üyeleri arasında yer aldı. Yazıları bu kuruluşun Paris'teki yayın organında ve Türkiye'de Milliyet Gazetesi ve Ziyafet Dergisi'nde yayınlandı. Yazılarında mutfak kültürü ve beslenmenin insan yaşamına olan katkısını ve insanın doğayla olan ilişkisinin önemini vurguladı. Denizlerimizden Tatlar: Bizim Balıklarımız adlı kitabında ülkemizin balıkları ve balık yemeklerini tanıtırken aşina olduğumuz lezzetleri koruyarak yenilerini keşfetmemizi sağladı.
Filtreler