Sepetinizde Ürün Bulunmamaktadır.


Antakya Yemekleri

Antakya Yemekleri

Antakya Yemekleri

Çok Kültürlü Bir Geleneğin Mutfağı

0/10 - 0 Kişi FAVORİLERİME EKLE
Yönetmen: Ahmet Çağıldak
Hızlı Teslimat
15 Ekim
Standart Teslimat
16 - 18 Ekim
* 75 TL üzeri bedava!
  • 75 TL ve üzeri alışverişlerinizde kargo bedava!
  • Barkod: 9786058604407


Kitapta, geçmişten günümüze Antakya mutfağının en karakteristik özelliklerini sunan yemekler toplanmış, yemek kültürü hakkında bilgiler verilmiştir. Çünkü Antakya, farklı uygarlık, farklı din, farklı alışkanlıklarla çokkültürlü bir geleneğin sürdürüldüğü özel bir coğrafyadır. Bu çeşitlilik ve zenginliğin, her alana olduğu gibi mutfağına da yansıması kaçınılmazdır.

Kitabın giriş bölümünde Antakya mutfağının özellikleri hakkında bilgiler verilmiş, sıcak yemekler, soğuk yemekler, börek ve ekmekler, tatlılar ve kışlık yiyecekler olarak sınıflandırılmış bölümlerde Antakya'da halen evlerde pişirilen veya unutulmaya yüz tutmuş 116 tarif aslına sadık kalınarak 310 verilmiştir.

Kitabın arka kapağında Mehmet Yaşin, Vedat Başaran ve M. Sabri Koz gibi gurme ve gastronomların kitap hakkındaki düşüncelerini aktaran kısa yazılar eklenmiştir. Örneğin Mehmet Yaşin kitap hakkında; "Antakya Mutfağı, bence Türkiye'nin en değerli ve en lezzetli mutfağı. Mutfakların kardeşliği en güzel bu mutfakta simgeleniyor. Bu kitap, hem seçilen yemekleri, hem doğru tarifleri, hem küçük bilgileri hem de güzel fotoğrafları ile Antakya mutfağını belgeleyen kıymetli bir eser olmuş. Emek veren herkesin eline sağlık" diyor.
(Tanıtım Bülteninden)



Sayfa Sayısı: 256

Baskı Yılı: 2013


Dili: Türkçe
Yayınevi: Hatay Keşif Yayınları

Sayfa Sayısı : 256

İlk Baskı Yılı : 2013

Dil : Türkçe

Yorumlar 0

Henüz yorum yapılmadı!

x

İnternet sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz ve internet sitemize yapacağınız ziyaretleri kişiselleştirebilmek için çerezlerden faydalanıyoruz. Dilediğiniz halde çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz. Detaylı bilgi için tıklayınız