Sepetinizde Ürün Bulunmamaktadır.


İşletme İstatistiğine Giriş

İşletme İstatistiğine Giriş

İşletme İstatistiğine Giriş

0/10 - 0 Kişi FAVORİLERİME EKLE
Yayınevi :

Alfa Yayıncılık

Standart Teslimat
28 - 04 Aralık
* 100 TL üzeri bedava!
  • 100 TL üstü standart teslimatlı siparişlerde kargo bedava!
  • Barkod: 9789753162630


Bu kitap, işletme ve mühendislik alanlarında öğrenim yapan üniversite ve yüksek okul öğrencileri için tasarlanmıştır. Bu nedenle bölüm sonlarındaki alıştırmalar bu alanlardan seçilerek derlenmiştir. Kitabın ilk dört bölümünde betimleyici istatistik konuları yer almaktadır, ilk çağlardan beri devlet yönetimine yardımcı olmak, devletin tüm envanterinin yapılmasını kolaylaştırmak amacıyla gündeme gelen istatistik, günümüzde işletmeler için de vazgeçilmez bir araç olmuştur. Örgütlerin giderek büyümesi, çok sayıda sayısal verinin elde edilebilmesi, istatistik tekniklere olan gereksinimi arttırmıştır.

İş yaşamında yöneticilerin, mühendislerin, araştırmacıların, bilimsel çalışma yapanların sürekli karşılaştıkları karar problemleri vardır. Bu problemler, genellikle anlamlı farklılıkların belirlenebilmesi üzerinedir. Herhangi bir konuda sayısal veri elde edilmesi, bunların değerlendirilmesi, yorumlanması istatistik kullanımı ile olasıdır. Bir konuda ileri sürülen hipotezin kabulü için sayısal veri toplanabilmiş ise verilerin söylediği ile öne sürülen değer arasındaki farklılık ne kadar olursa anlamlıdır? Bu hipotez bir yönetim problemi, bir mühendislik çalışması, bir araştırma ile ilgili olabilir, istatistiğin sunduğu bilimsel teknikler bu tür karar problemleri için uygundur, istatistiğe giriş olarak bu kitabın öğrencilerin yanı sıra ilgilenenler için de yararlı olacağına inanıyoruz.
(Tanıtım Bülteninden)



Sayfa Sayısı: 420

Baskı Yılı: 2014


Dili: Türkçe
Yayınevi: Alfa Yayıncılık

İlk Baskı Yılı : 2000

Dil : Türkçe

Yorumlar 0

Henüz yorum yapılmadı!

x

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.