Sepetinizde Ürün Bulunmamaktadır.


Riyaz-ı Belde-i Edirne-5 Cilt Takım
Riyaz-ı Belde-i Edirne-5 Cilt Takım

Riyaz-ı Belde-i Edirne-5 Cilt Takım

0/10 - 0 Kişi FAVORİLERİME EKLE
Standart Teslimat
20 Mayıs - 23 Mayıs
* 125 TL üzeri bedava!
  • Bu üründe, 'standart teslimat'ta kargo bedava!
  • Barkod: 9789753741637

Riyaz-ı Belde-i Edirne-5 Cilt Takım Kitap Açıklaması

Tarihçi, divan şairi ve aynı zamanda iyi bir hattat olan Ahmet Bâdî Efendi’nin kaleme almış olduğu Riyâz-ı Belde-i Edirne Trakya bölgesini de içini alan ve bugün ülkemiz sınırları dışında kalan birçok Balkan şehirlerinin de anlatıldığı geniş bir şehir tarihidir. Ayrıca bu bölgede yetişmiş ya da yaşamış olan, mutasavvıf, şair, hattat, mûsikişinas ve âlimler ile kadı, şeyhülislam, vali, vezir ve padişahlar gibi yönetici sınıfın da hal tercümelerinin bulunduğu biyografik bir eser niteleğindedir. Eserde, Edirne ve civarındaki cami, mescid, tekke, medrese, imaret, mekteb, çarşı, han, hamam, kilise, havra, çeşme ve köprüler gibi tarihi eserler ile mezar taşlarındaki kitabeler kaydedilmiş ve tüm binâlar ayrıntılı olarak anlatılmıştır. Ayrıca bölgede yetişen şairlerin şiirlerinden örnekler verilmiş, şehrin tarihine ilişkin olaylar ayrıntılarıyla ele alınmıştır. Eserin son bölümünde ise sınırları Çatalca’dan Selanik’e kadar uzanan Edirne vilâyetine bağlı olan Tekirdağ, Kırklareli, Dedeağaç ve Gümülcine gibi yerleşim birimleri hakkında bilgi verilmekte ve buralardan yetişen şâirler, âlimler ve mutasavvıflar anlatılmaktadır. İşbu son cildin sonuna  Edirne mülhakatında olan 74 yerleşim birimi ve bunlara bağlı olan 4474 köyünün adları da eklenmiştir. Bu itibarla Riyâz-ı Belde-i Edirne’nin kültür ve medeniyet tarihimizin bir envanteri olma özelliğine sahip olduğu rahatlıkla söylenebilir. 
 
 

(Tanıtım Bülteninden)

 

Hamur Tipi : 2. Hamur

Ebat : 16 x 24

İlk Baskı Yılı : 2014

Baskı Sayısı : 1. Basım

Yorumlar 0

Henüz yorum yapılmadı!

x

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.