Sepetinizde Ürün Bulunmamaktadır.


Yeraltındaki Tohum
Yeraltındaki Tohum

Yeraltındaki Tohum

Filizlenen Gıda Devrimi

0/10 - 0 Kişi FAVORİLERİME EKLE
Yazar: Janisse Ray
Çevirmen: Müge Karan
Yayınevi : Modus Kitap
Standart Teslimat
20 Nisan - 23 Nisan
* 125 TL üzeri bedava!
  • 125 TL üstü standart teslimatlı siparişlerde kargo bedava!
  • Barkod: 9786058651883

Yeraltındaki Tohum Kitap Açıklaması


"Hayal gibi bir kitap -en sevdiğim şair, en sevdiğim konu (tohumlar) hakkında yazıyor... Eğer bazı kitapların sizi sevgiyle doldurması mümkünse, bu o kitaplardan biri."
-Gary Paul Nabhan, Renewing America's Food Traditions'un editörü-

Yeraltındaki Tohum, modern kentlerimizdeki renkli market raflarının gözlerimizin önünde yarattığı illüzyonu ortadan kaldırarak bizi yeniden besinlerimizin kaynağıyla, yani toprakla tanıştırıyor ve şu acı gerçeği bize hatırlatıyor: Yeryüzündeki en güçlü varlıkları, tohumlarımızı kaybediyoruz.

Janisse Ray, soy tükenmesinin bir olay değil bir süreç olduğunun altını çiziyor. Bu süreci durdurmak için de dünya çapında yerel besinler, yerel çiftçilik ve yerel mutfak sanatları alanlarında adeta bir devrim filizleniyor. Bu devrimle tanışmamızın ve besinleri en temel düzeyde anlamamızın vakti geldi.

Ray, şiirsel üslubuyla sizleri Amerika'nın tarlalarında ve bahçelerinde benzersiz bir yolculuğa çıkaracak. Bu yolculukta rengarenk sebze ve meyvelere, adını hiç duymadığınız bitki türlerine, doğadaki genetik çeşitliliği korumak için çırpınan bir avuç cesur çiftçinin ve bahçıvanın şaşırtıcı hikâyelerine şahit olacaksınız. Bu kitap, bahçecilik konusunda bilgi sahibi olsun olmasın herkesi doğaya geri çağırıyor ve eyleme geçmek için en çok ihtiyacımız olan şeyi, umudu aşılıyor.
(Tanıtım Bülteninden)



Sayfa Sayısı: 320

Baskı Yılı: 2015


Dili: Türkçe
Yayınevi: Modus Kitap

İlk Baskı Yılı : 2015

Dil : Türkçe

Yorumlar 0

Henüz yorum yapılmadı!

x

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.