
Akdeniz Yemekleri
Akdeniz Yemekleri Kitap Açıklaması
Bir zamanlar, İskenderun Körfezi'ne yaklaşan gemileri önce narenciye çiçeklerinin kokusu karşılarmış. Denize kadar gelirmiş bu güzel koku. Bugün ağaçların yerini uzun binalar almış olsa da, denizden uzak iç kısımlarda devam eder ağaçların saltanatı. Adanalı, kebabının üzerine bile turunç sıkar. Mersinli içli köftesini, dolmasını limonsuz düşünemez. Antalyalıysa en güzel reçelleri yapar bergamut ve turunç kabuklarıyla.
Biz Akdeniz bölgesinde pişirilen binlerce tarifi topladık, tek tek yaptık, eş dost oturup hepsini yedik. En güzellerini bu kitapta topladık: Antepfıstıklı kerebiç; künefe; taş kadayıf; züngül (müşebbek); Şam tatlısı; dolmalar; humuslar; bulgur köfteleri; elde kesilen makarnalar; tarhana; börekler; tepsi kebapları; Antalya piyazı; tarhana dondurması; mercimek dondurması; darı keşkeği; susam yağı; yerfıstığı yağı; batırık; tırşik… ve daha niceleri.
(Tanıtım Bülteninden)
Sayfa Sayısı: 460
Baskı Yılı: 2015
Dili: Türkçe
Yayınevi: Alfa Yayıncılık
- Kitap Adı Akdeniz Yemekleri
- Yazar M. Faruk Bayrak
- Yayın Yönetmeni Mustafa Küpüşoğlu
- Fotoğraflar Şevket Kızıldağ
- Yayınevi Alfa Yayıncılık
- İlk Baskı Yılı 2015
- Dil Türkçe
- Barkod 9786051069463
Yazarın Diğer Kitapları



Yorumlar
Bu ürüne yorum yapmak için giriş yapmalısınız