











Ege Yemekleri
- Standart Teslimat: 30 Haziran - 04 Temmuz
Ege Yemekleri Kitap Açıklaması
Mavi-yeşil denizi, gümüşi zeytin ağaçları, yaprakları mis gibi kokan incir ağaçları, badem ağaçları, üzüm bağları, mandalina çiçekleri, nergisler, boyunlarındaki çanların sesiyle çok uzaktan bile mutluluk veren keçi sürüleri… Ege'nin köy ve kasabalarında hâlâ bu güzellikler yaşanabiliyor.
Ege yemekleri dendiğinde çoğumuzun aklına haşlama ot salataları, balık yemekleri, zeytinyağlılar geliyor. Oysa İzmir, Aydın, Muğla, Manisa, Kütahya, Uşak, Denizli, Afyonkarahisar şehirlerinin her biri ayrı bir mutfak kültürüne sahip. Şehirlerin coğrafi koşullarına, orada daha önceden yaşamış milletlere, göçenlere bağlı olarak hemen hemen tüm Ege şehirlerinde bambaşka yemekler pişiriliyor.
Paça çorbası, kirde, boyoz, subye şerbeti, çullama böreği, paşa böreği, yuvarlama, gırlı gızartma, ekşileme, keşkek, süt kebabı, valigülü köftesi, mercimekli mantı, ılıbada dolması, tarhana bükmesi, alacadene yemeği, yanık yoğurt, çaput aşı ve adıyla müsemma yat geber ekmeği.
(Tanıtım Bülteninden)
Sayfa Sayısı: 500
Baskı Yılı: 2015
Dili: Türkçe
Yayınevi: Alfa Yayıncılık
- Kitap Adı Ege Yemekleri
- Yazar M. Faruk Bayrak
- Fotoğraflar Şevket Kızıldağ
- Kapak Tasarımı Gökhan Burhan
- Yayınevi Alfa Yayıncılık
- İlk Baskı Yılı 2015
- Dil Türkçe
- Barkod 9786051069456
Yazarın Diğer Kitapları













Yorumlar
Bu ürüne yorum yapmak için giriş yapmalısınız