
- Standart Teslimat: 08 Temmuz - 11 Temmuz
Erken Dönem İslam Mutfak Sanatı ve Kültürü Kitap Açıklaması
M. Ömür Akkor, erken dönem İslâm mutfak kültürüne dair zihinlerde daha ayrıntılı bir resim oluşturabilme ve bu kültüre mütevazı bir katkı sağlama umuduyla yola çıkıyor.
Derin bir araştırma sonucunda coğrafyanın koşulları, yetiştirilen ürünler, hayvancılık, kullanılan kap kaçak, pişirme yöntemleri, yeme adabı gibi dönemin yemek ve yeme kültürünü oluşturan her unsur bir bütün olarak değerlendirilerek bu tarifler oluşturuldu.
İki yıllık bir araştırmanın sonunda İslâm coğrafyasında 6 ve 12. yüzyıllar arasında kullanılan tabaklar müze koleksiyonlarından seçilerek bu kitap için tekrar üretildi.
Erken Dönem İslâm Mutfak Sanatı ve Kültürü bir yemek kitabı olmanın yanı sıra dönemin yemek kültürü ve hafızasını oluşturan tüm mirasın bir özetidir.
(Tanıtım Bülteninden)
- Kitap Adı Erken Dönem İslam Mutfak Sanatı ve Kültürü
- Yazar Ömür Akkor
- Yayınevi Ketebe
- Hamur Tipi 2. Hamur
- Sayfa Sayısı 96
- Ebat 19,5 x 24
- İlk Baskı Yılı 2022
- Baskı Sayısı 1. Basım
- Dil Türkçe
- Barkod 9786258094152
Yazarın Diğer Kitapları



Yorumlar
Bu ürüne yorum yapmak için giriş yapmalısınız