
Yöresel Mutfağımız Kitap Açıklaması
"Bu çalışmanın ana amacı genellikle İstanbul'un saray
mutfağı kaynaklı geleneksel yemekleri Türkiye'nin büyük
şehirlerinde yapılmaya devam ederken ara sıra değişik
yöresel yemekler yapmak isteyenlere başvurabilecekleri
bir kaynak oluşturmaktadır. Bir diğer amaç da son
yıllarda Anadolu'dan büyük bir göç alıp metropol haline
gelmiş olan şehirlerimizde ailesinin geldiği yörenin
yemeklerini pişirmek isteyen ikinci ve sonraki kuşaklara
kaynak oluşturmaktır...
(Arka Kapak'tan)
İçindekiler
Çorbalar
Salatalar, Turşular ve Mezeler
Yumurta Yemekleri
Deniz Ürünleri
Et Yemekleri
Sakatat Yemekleri
Köfte Yemekleri
Kümes ve Av Hayvanları
Sebze Yemekleri
Pilavlar
Hamur İşleri ve Ekmekler
Hoşaflar, Şerbetler ve Reçeller
Tatlılar
Ölçüler - Ek Sözlük - Yemek tariflerinin illere göre
dağılımı - Yayında emeği geçenler - Kaynakça
Sayfa Sayısı: 660
Baskı Yılı: 2016
Dili: Türkçe
Yayınevi: Oğlak Yayıncılık
- Kitap Adı Yöresel Mutfağımız
- Yazar Deniz Gürsoy
- Yayınevi Oğlak Yayıncılık
- İlk Baskı Yılı 2005
- Dil Türkçe
- Barkod 9789753294959
Yazarın Diğer Kitapları



Yorumlar
Bu ürüne yorum yapmak için giriş yapmalısınız